FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Pomocy! Zapala i gaśnie!
Autor Wiadomość
Tomasz(*)
[Usunięty]

  Wysłany: Sro Sty 21, 2009 22:28   Pomocy! Zapala i gaśnie!

Zapala i zaraz gaśnie! Nie wiem o co chodzi. Zagazowana :star: , benzyna 2.3l. Czasami obroty skaczą tuż po odpaleniu do 3000 i lecą do zera, bez gazowania.
Pomocy! Z góry dzięki.
 
keraj125
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 08:32   

u mnie tez tak jest jak odpalam na pozycji gaz/benzyna przełącza na gaz po 1500obr.
i gasnie
Ale jak odpale na benzynie samej jest ok
jak odpale na samym gazie tez jest ok
gdyby przełączalo na gaz przy wyższych obrotach nie bylo by klopotyu ale ja sie przyzwyczailem
staram sie odpalac na benzynie.
 
misiek1420
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 10:54   

Zapraszam do poszukania bo prawie każdy temat w dziale LPG mówi o waszych przypadkach. I trochę więcej info czy były jakieś wystrzały.
Cytat:

u mnie tez tak jest jak odpalam na pozycji gaz/benzyna przełącza na gaz po 1500obr.
i gasnie
Ale jak odpale na benzynie samej jest ok
jak odpale na samym gazie tez jest ok
gdyby przełączalo na gaz przy wyższych obrotach nie bylo by klopotyu ale ja sie przyzwyczailem
staram sie odpalac na benzynie.


A jak przytrzymasz go na benzynie przygazowanego to po przełączeniu na LPG też gaśnie ??
 
keraj125
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 11:06   

u mnie jest tak że jak przytrzymam to nie zgasnie tyle że to niezdrowe na zimny silnik :drive:
Ostatnio zmieniony przez keraj125 Czw Sty 22, 2009 11:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
misiek1420
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 12:03   

A wcześniej było wszystko ok?? Wydaje się że to wina przekaźnika/przełącznika od gazu... Może mieć opóźnienie i zanim skojarzy że przełączono na gas to gaśnie :/
 
Tomasz(*)
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 13:03   

Na benzynie wogule nie pali. Czasami stżela ale guma jest założona, na pewno, bo by nie odp. Ja i mój ojciec zgłupieliśmy, prubowaliśmy wszystkiego... :pukpuk:

Mod. Popracuj również nad ortografią
Ostatnio zmieniony przez akim 42 Czw Sty 22, 2009 15:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
Kidian 
Obeznany

S: szybki
Wiek: 28
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 217
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 18:26   

Spoko maroko, zaraz przyjdzie marcin444 i rozwiąże problem,"wywal gaz bo to zło"
 
tomek194 
Admin
Pasjonat


S: MB W124 200D
Silnik: OM601
S2: VW Touran 1.9 TDI - po Tacie
Wiek: 36
Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 6322
Skąd: Bytom
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 18:43   

Kidian napisał/a:
Spoko maroko, zaraz przyjdzie marcin444 i rozwiąże problem,"wywal gaz bo to zło"

Za to Twoje rady są jeszcze lepsze. Ostatnie ostrzeżenie. PO następnym zamilkniesz na dłużej :czerwona:
_________________
Pozdrawiam Tomek

 
 
misiek1420
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 18:50   

Cytat:
Spoko maroko, zaraz przyjdzie marcin444 i rozwiąże problem,"wywal gaz bo to zło"

Przeczytaj najpierw co jest napisane a nie piszesz na pałe :wpysk: Jest napisane wyżej że nie pali mu na benzynie :/

PosprawdzajTomasz(*), wszystkie przewody. Może być cnawet jakaś mała szparka. Zresztą mi tak się kiedyś zachowywał jak po wystrzale klapa spiętrzająca została u góry :) Możez to teź sprawdzić :)
 
Kidian 
Obeznany

S: szybki
Wiek: 28
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 217
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 19:01   

Cytat:
Przeczytaj najpierw co jest napisane a nie piszesz na pałe :wpysk: Jest napisane wyżej że nie pali mu na benzynie :/


Patataj, przecież napisał ze zagazowana!!
marcin Ci pomoże!! agrrr
 
misiek1420
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 22:51   

No i jak wywali gaz to zapewne będzie jeździł na powietrze :czerwona:
 
Tomasz(*)
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 13:27   

Dzięki serdeczne. Nad ortografią pracuje. :oops:
Sprawdzę .
 
pisniak
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 10, 2009 09:49   

witam.mam ten sam problem. odpalam na benzynie lapie od pierwszego przekrecenia wskakuje na 1500 i odrazu gasnie.wszytko nonstop na benzynie.jak sie zagrzeje obroty wskakuja na 1600-1800.czy to wina ZAWORU POWIETRZA DODATKOWEGO?przy module zaplonowym jak odepne podcisnienie to obroty spadaja na 1400.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo