FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Instalacja elektryczna silnika ...
Autor Wiadomość
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 13:36   Instalacja elektryczna silnika ...

Ok tydzień temu kupiłem 320ce z '92r. 270tys przebiegu...
Dzis zaprowadziłem samochód do gazownika - ma zamontować sekwencje. Ok wszystko szło dobrze dopuki nie dobrał sie do instalacji elektrycznej na silniku. Okazało się ze izolacja jest tak sparciała ze "sypie sie w rekach". No i koniec końców posypała sie i zostały gołe druty... Pojechałem do znajomgego elektryka , przedstawiałem mu sprawe. Elektryk mnie dobił... powiedział ze nie robi Merców , bo to dłubanina , że ciężko to zrobić - jedyny ratunek to ASO i nowa instalacja elektr. na silnik, ale koszt pewnie "astronomiczny". Dodam jeszcze , że jestem "goły" po zakupie fury i nie bedzie mnie stać na ASO... FUCK..!

Nie wiem co robić? Może miał ktoś z tym problemy , bo ajk powiedział wspomniany elektryk to częsty problem w tych samochodach. Sugestie na prawde mile widziane...Może da sie jakoś inaczej rozwiązać problem sparciałej izolacji na przewodach?

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.
 
roadrunner
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 13:45   

Instalka to koszt ok 2kpln w aso zalezne jest to od opcji wyposazenia jaka posiadasz.
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 13:50   

Ale to ta instalka na co na silniku jest tak?? Bo tylko o tą mi chodzi , te wszystkie przewody itp... opcje wyposzarzenia jest kompletna.

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.
 
jjanicki 
Fachman


S: W201 2.0D '90
Silnik: OM601
S2: S203 2.7CDI '02
Wiek: 37
Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 3513
Skąd: Lublin, PL
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 14:00   

Spróbuj poszukać auta z tym samym silnikiem na szrotach, może instalka będzie w lepszym stanie - choć to też ryzyk, bo może być zawilgotniała od stania pod chmurką... ale zawsze to jakieś wyjście dopóki sie nie odbijesz finansowo... chyba, że auto nie jest Ci potrzebne do jeżdżenia na gwałt... (bez skojarzeń) :palacz:
_________________
Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do. - S. Jobs
W201 2.0D, '90, 716.4, perlmuttgrau metalik :)
S202 2.5DT, '98, 722.6, schwarz :) - SPRZEDANY
S203 2.7 CDI '02, 722.6, cubanite silver metallic :)
 
roadrunner
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 14:26   

Inna inastalka bedzie dla auta z klima inna dla automatycznej skrzyni, tempomatu jesli byl fabrycznie montowany.
 
kudlatytom
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 17:51   

Na szrotach nie szukaj bo szkoda czasu, jak znajdziesz to w podobnym stanie, to jest stały numer w tych silnikach. Jedz do elektryka niech ci kabek po kablu wymieni albo instalacje zdejmie i pozawija szmacianą taśmą. No chyba że masz wolne 2 klocki (ponad z tego co pamiętam).

Pozdrawiam
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 18:28   

Dobra... znalazłem warsztat w którym się tego podjęli... powiedzieli ze zrobią , ale straszna dłubanina i troche im to zajmie :( No ale, ponoć trzeba tylko jakis przewody na cylindry wymienić idące od komputera czy jakoś tak :? ...
Co do usterki to samochód odpala , ale tylko na 5ciu cylindrach. 2gi nie pali. Gazowniki rękami i nogami się zapierają ze to nie ich wina - sam nie wiem co o tym sądzic , w sumie żadne mechanik sie nie chce przyznać jak coś zje*&$. Ogólnie wkurzyli mnie gazowniki bo miałem samochód sprawny , a teraz stoi...
A własnie jeszcze jedno. Zauwarzyłem po tym incydencie , jak holowaliśmy samochód do warsztatu, że cały casz pali się kontrola trakcji... tak jakby była ona wyłączona. Czy myślicie ze to też zje&*li??

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.
 
luczacza
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 13:41   

methodman a gdzie masz tych dobrych elektryków co zostawiłeś auto??Bo i ja potrzebuje dobrego elektryka od MB-jak możesz to podaj jakieś namiary :wink:
Ostatnio zmieniony przez akim 42 Pią Lut 22, 2008 15:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 00:35   

stary mam dobrego elektryka... ale "nie robi merców" bo mówi , że z elektryką w mercach jest dorzo pieprzenia - fakt faktem zamówień mu nie brakuje.
Co do tego co własnie oddałem moje ce zobaczymy jak odda samochód :P - wtedy z czystym sumieniem bvede mógł polecic..

Szacunek i pozdrowienia ,
methodman.
 
gizo 
Mercszpec


S: 190E Sportline
Silnik: M102
Wiek: 29
Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 2349
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 08:06   

ja robiłem elektrykę rok temu w olsztynie w boshu. Zapłaciłem 600 zł za wymianę wiązki od kompa do silnika i za wymianę komputera.
_________________
Mercedes 190E Sportline 2.0
 
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 13:58   

gizo napisał/a:
ja robiłem elektrykę rok temu w olsztynie w boshu.


No ja własnie też do Bosha oddałem gwiazde :mrgreen:

p.s.
i jak tam dobrze zrobili, nie było jakiś problemów?

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.
 
gizo 
Mercszpec


S: 190E Sportline
Silnik: M102
Wiek: 29
Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 2349
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 16:14   

methodman, po oddaniu wszystko oki po za źle ustawioną klapą spiętrzającą, musiałem sam ja ustawić.
_________________
Mercedes 190E Sportline 2.0
 
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:04   

gizo napisał/a:
klapą spiętrzającą,


okey... a co to takiego jest?? :oops: :oops: :oops:

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.
 
gizo 
Mercszpec


S: 190E Sportline
Silnik: M102
Wiek: 29
Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 2349
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:27   

to te kółeczko na przepustnicy tutaj http://www.allegro.pl/ite...w_201_190_.html
http://www.allegro.pl/ite...apraszamy_.html
_________________
Mercedes 190E Sportline 2.0
Ostatnio zmieniony przez gizo Sob Lut 23, 2008 18:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
roadrunner
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 20:16   

methodman napisał/a:
gizo napisał/a:
klapą spiętrzającą,


okey... a co to takiego jest?? :oops: :oops...


Nie przejmuj sie u ciebie tego nie ma.
 
methodman
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 12:51   

FUCK!
Zrobili mi instalke tzn. pociągnęli kable , ale brakuje im jednej cześci. Chodzi mianowicie o kostki na cewki zapłonowe. One wychodzą na kablach z takiej listwy. W ogóle dostać takie cuś ... ehhh nieosiągalne. I teraz jeszcze jeden problem sie pojawił. Ta listwa co mi ją wyjęli jest troszke inna niż oryginał (przynajmniej wg. kolesia ze sklepu) . Ten niby oryginał mozna zamówić za 1400pln. Duzo... Ale to jeszcze nic... koleś pojechał do ASO i chciał taką listwe co mi z mojego wyjęli. Ale tam krzyknęli 3400pln :slaby: :slaby: :slaby: . Ku*&wa aż mi sie nogi ugięły. Ja potrzebuje tylko trzche kosteczek a oni mi tu walą z taką astronomią cenową. Załamka. Nawet nie mam kasy zeby takie coś kupić...
Co robić?? Juz mi ręce opadły. Załamka. Może Wy macie jakieś mniej kosztowne pomysły , sam juz nie wiem. Tone ... złapie sie nawet brzytwy...

Szacunek i pozdrowienia,
methodman.

P.S.
moze ten niby oryginał za 1400pln tez bedzie sie nadawał?
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo