FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Jak otworzyć mercedesa w124,najlepiej samą maske
Autor Wiadomość
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 19:30   Jak otworzyć mercedesa w124,najlepiej samą maske

Witam!musze sie dowiedziec jak otworzyć maske przednią od auta,ale z zewnatrz!no ewentualnie drzwi od auta,Padł mi akumulator,przed jego wyjęciem zamklem auto pilotem (glupek) i zapomnialem ,że mi kluczyk niepasuje do drzwi,widocznie poprzedni wlasciciel zmienial stacyjke,i zamklem auto wyjalem akumulator...zamklem maske!hehe i teraz niemam jeak sie dostać do auta,najlepiej by bylo maske otworzyc podpiac akumulator i otworzyć...chodzi o mercedesa w124 taki jak w opisie!

niewiem czy to zgodne z prawem pytac o "włąmywanie" sie do auta,ale chociaż pod maske ?
 
remol
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 19:37   

jeśli kluczyk pasuje do bagażnika to mniejszy problem...
inaczej trzeba się położyć po autem i od strony kierowcy z przodu auta dostać się ręką do pancerza linki maski,jeśli pociągnie się razem z pancerzem mocno ręką,zamek maski powinien puścić
kombinowanie przy szybie z wyciąganiem guzika nie zawsze się uda ,niektóre mercedesy mają plastikową osłonę zamka w drzwiach...nalażałoby wyciągnąć uszczelkę szyby z drzwi i odpowiednio wygiętym prętem manipulować...ale to nie takie proste
 
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 19:43   

do bagażnika tez kluczyk niepasuje,ok spróbuje wleż pod samochód i pociagnac za linke,szkoda tylko ze jest -13 i niebardzo sie usmiecha takie rzeczy na parkingu robic :)
Kiedys otworzylem Lagune,poprzez manipulacje drutem miedzy szyba a drzwiami,ale kosztowalo to uszkodzeniem zamka!

dzieki za porade
 
remol
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 19:46   

dobrze jakbyś uniósł trochę auto...i latarka się przyda,może trzeba będzie odkręcić osłonę silnika,nabroiłeś więc trzeba pocierpieć ;)
 
ryszardon 
Swój

S: E300TD 1995r
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 82
Skąd: Sulęcin
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 20:01   

Witam.Podłącz akumulator +do zacisku alternatora lub do rozrusznika,-do niepolakierowanej części karoserii lub silnika.Jeżeli masz wtyk od przyczepki,wtedy zasilasz centralny zamek poprzez te złącze.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ryszardon Wto Sty 06, 2009 20:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 20:10   

mam wtyk do przyczepki...to bym - sobie podlaczyl gdzies do haka...a terz + gdzie by go podpiac?w którą dziurke ;p ? to by bylo najlatwiejsze,a czy przy wylaczonym aucie i brak kluczyka w stacyjce,bedie jakies przejscie z wtyku na przycz. do + zasilania auta?
wiem ze centralny zamek mam podpiety bezposrednio do klem od aku.bo sam to robilem :)
 
ryszardon 
Swój

S: E300TD 1995r
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 82
Skąd: Sulęcin
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 20:22   

Wtyk 13 stykowy:
Pin 9 + zasilanie przyczepy
Pin 13 masa
 
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 20:37   

oki to bede próbowal...dzis lub jutro :)

dzieki pozdrawiam
 
meteor098 
Mercszpec


S: E200C 1994r.
Silnik: M111
Wiek: 24
Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 3427
Skąd: Katowice
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 22:16   

Cytat:
niewiem czy to zgodne z prawem pytac o "włąmywanie" sie do auta,ale chociaż pod maske ?


Zgodne. Są firmy tym się zajmujące, ale musisz się liczyć z kosztami (samej roboty + ewentualnych uszkodzeń) oraz ewentualnymi nieprzyjemnościami - jeżeli dowali się policja to normalnie pokazujesz dowód rejestracyjny, legitymujesz się jako posiadacz i tyle :)
_________________
Pozdrawiam, meteor098
 
 
Gerri 
Fachman

S: W 203 Kompressor
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 2207
Skąd: Limerick
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 22:20   

Połóż się pod silnikiem i podepnij zapasowy akumulator do grubego kabla na rozruszniku lub grubego kabla na alternatorze. Oczywiście masę też trzeba podpiąć. To wystarczy do otwarcia zamka centralnego pilotem.
Nawiasem mówiąc podziwiam Twoją krótkowzroczność. Naprawdę myślałeś, że takie przypadki dotyczą tylko innych ?
No ale co za problem? Przecież centralny cały czas był dobry - to po co zamki? ... :jump:
Ostatnio zmieniony przez Gerri Wto Sty 06, 2009 22:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
akim 42 
Fachman


S: W201 250D-ex S124 E300D
Silnik: OM606
S2: Peugeot 206 małżonki
Wiek: 48
Dołączył: 12 Lis 2006
Posty: 4699
Skąd: Rybnik
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 23:42   

Koledzy apeluję aby takich porad udzielać zainteresowanemu na PW - nie ułatwiajmy życia pewnej grupie "zawodowej" :slaby:
_________________
Gość - pozdrawiam Cię
 
 
bydle
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 07, 2009 00:02   

akim 42 napisał/a:
[color=red][size=20]Koledzy apeluję aby takich porad udzielać zainteresowanemu na PW - nie...


ta grupa zawodowa napewno zna o wiele lepsze sposoby na otowrzenie auta i nie poszukuja porad w tej kwestii na forum
 
Gerri 
Fachman

S: W 203 Kompressor
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 2207
Skąd: Limerick
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 00:10   

akim 42 napisał/a:
Koledzy apeluję aby takich porad udzielać zainteresowanemu na PW .


Tutaj chodzi tylko o brak PRĄDU - a nie o brak KLUCZYKA. :jump:
 
qoorson
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 07:40   

Co do "grupy zawodowej" to uwierz że 90% pierdołowatych złodziei poprostu wybija szybę. A reszta wchodzi przez zamek za pomocą wytrychów oraz ew druta włożonego przez odgięte drzwi. Poza tym sposoby tutaj opisywane są widoczne i czasochłonne a na takie żaden "zawodowiec" sobie nie pozwoli. Fakt sprytniejsze sposoby polecam na PW.

A co do problemu autora to polecam podpięcie się pod rozrusznik akumulatorem / prostownikiem jak napisał kolega wyżej. Mój były teść tak otwierał autko gdy miał podobny problem. Szybko i bezboleśnie.
 
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 13:28   

tak ,Ja nie prosze o podanie mi sposobu na wlamanie sie do auta,tylko wlasnie uzyskanie dostepu do wiazki elektrycznej,lub otwarcia samej maski,i to naprawde jest czasochlonne,probowalem wlasnie otwierac maske po przez grila ,ale za nic nie moge tego zrobic,kurde niemam jak zabardzo sie polozyc pod autem,bo stoi na ulicy i jest pelno blota i mam osolne silnika tak przykręcona ze bez kanalu nie da sie obejsc,moze ktos mi podpowie na PW jak dokladnie dostac sie pod maske po przez grila i grzebanie w zamku,lub jak mozna by sie podlaczyc po tylny wtyk od przyczepki?dokladnie?tez slyszalem ze do migacza mozna sie podpiac?ale neiwiem czy to cos da do centrlnego w koncu migacze sie swieca jak centralny zdzaiala.

aha mialem wymienic te niedzialajace zamki...ale wlasnie zawsze zwlekalem z tym i tak cekalem kiedy zamkne tak auto ze go nieotworze :) hehe
Ostatnio zmieniony przez ascorp Sob Sty 10, 2009 13:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
Kołtun
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 13:55   

ryszardon napisał/a:
Wtyk 13 stykowy:
Pin 9 + zasilanie przyczepy
Pin 13 masa


jeśli kolega ma wtyczkę 7-dmio pinową to niestety nie da rady
 
ascorp
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 15:51   

tak mam 7 pin i niestety niedalo rady tak,dostalem sie do zamka maski i otworzylem maske,aku wlozylem i jest GIT :) niebede moze opisywal jak sie dostalem pod maske,ale jak ktos chce to na PW.

Wielkie dzieki za pomoc bo to dzieki wam drodzy koledzy udalo mi sie uruchomic moje kochane autko!

Pozdrawiam i dziekuje
 
tazo1000
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:00   

Gerri napisał/a:
Przecież centralny cały czas był dobry - to po co zamki? ... :jump:


Sam coś podobnego mam w swoim z zamkami cental z pilota działa to zamki nie były mi do szcześcia potrzebne ale centalka sie zd.... i kapa jak zamknac auto nie wspomne o bagazniku jak wszystko zapieczone jek .... :P
 
Kołtun
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 12:43   

z tego co pamiętam to e klasy nie mają w ogóle miejsca na kluczyk i co wtedy ?? są tylko dwie diody w klamce , zielona i czerwona .
 
tazo1000
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 19:03   

Te oryginalne zamki raczej się nie psują z tego co wiem a z tymi dokładanymi różnie bywa :P
 
Gerri 
Fachman

S: W 203 Kompressor
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 2207
Skąd: Limerick
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:10   

Kołtun napisał/a:
z tego co pamiętam to e klasy nie mają w ogóle miejsca na kluczyk i co wtedy ??


ZAWSZE jest wkładka w celu awaryjnego otwarcia.
 
stonalodz 
Fachman


S: W124 300E
Silnik: M103
S2: W220 320E
Wiek: 33
Dołączył: 08 Kwi 2007
Posty: 567
Skąd: łódź
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:19   

Kołtun napisał/a:
z tego co pamiętam to e klasy nie mają w ogóle miejsca na kluczyk i co wtedy


otwierasz z bagażnika, tam zawsze jest zamek.
_________________
 
 
akim 42 
Fachman


S: W201 250D-ex S124 E300D
Silnik: OM606
S2: Peugeot 206 małżonki
Wiek: 48
Dołączył: 12 Lis 2006
Posty: 4699
Skąd: Rybnik
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 05:44   

stonalodz napisał/a:
otwierasz z bagażnika, tam zawsze jest zamek.

Że nie wspomnę o prawych drzwiach :jump: , w których jest wkładka na kluczyk .
_________________
Gość - pozdrawiam Cię
 
 
stonalodz 
Fachman


S: W124 300E
Silnik: M103
S2: W220 320E
Wiek: 33
Dołączył: 08 Kwi 2007
Posty: 567
Skąd: łódź
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 19:35   

akim 42 napisał/a:
Że nie wspomnę o prawych drzwiach :jump: , w których jest wkładka na kluczyk .


aaa, czasami nie ma :) .
_________________
 
 
moryc33 
Swój

S: mercedes W-124 300E
S2: hondzia
Wiek: 41
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 53
Skąd: katowice
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 18:21   

A ja mam przypadek że kluczyki w stacyjce...i jak to ruszyć?pilota auto nie ma...
 
 
tomek194 
Admin
Pasjonat


S: MB W124 200D
Silnik: OM601
S2: VW Touran 1.9 TDI - po Tacie
Wiek: 36
Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 6282
Skąd: Bytom
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 18:52   

moryc33, zajrzyj jeszcze tu:
http://www.w201w124.bytom...opic.php?t=7982
_________________
Pozdrawiam Tomek

 
 
moryc33 
Swój

S: mercedes W-124 300E
S2: hondzia
Wiek: 41
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 53
Skąd: katowice
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 19:47   

Tomek194-Dałem zarobić dziś panu pewnemu....120 PLN..Dobrze,że mam szyby na korby!I od razu mniej stresu,gdy kluczyki w domu!Dziękuję za pomoc
 
 
Scooternt
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 23:37   

Dwa tygodnie temu miałem podobny problem - kluczyki i pilot w zamkniętym aucie, zapasowe okazały się nie od kompletu, a pilot był rozkodowany przez rozładowaną baterię. Mimo wielu prób, w tym również z pomocą forumowiczów, którym przy okazji dziękuję ;) , skończyło się na wizycie fachowca.
Pozytywne jest tylko to, że W124 nie daje się szybko otworzyć metodą bezinwazyjną.

PS Fachowiec dość jasno stwierdził, że za Mercedesy bierze się 150 pln, co jest o tyle śmieszne, że metoda, którą się posłużył ma zastosowanie do absolutnej większości aut - podpowiem tylko, że w takich przypadkach warto się targować.
Pozdrawiam
 
Dr.Ja 
Fachman

S: W202 był jest W163
Wiek: 61
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 1459
Skąd: Toruń- okolice
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 07:05   

Scooternt napisał/a:
za Mercedesy bierze się 150 pln,

Na innym forum wyczytałem, że 400PLN i otwiera się drutem :P
_________________
W 202, C 220D-już były, obecnie W163, ML 270
Wyobraźnia jest
ważniejsza od wiedzy.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo